Behandlingar

 

Bokningsregler


Det går bra att betala via Swish, kontant eller mot faktura för företag. Du kan avboka fram till att det är 2 timmar kvar till din bokade tid. 

 

 

Lymfmassage, lymfdränage, MLD. Texten är från www.lymfsalongen.se

Pris, från 950.-/90 minuter

Sätter fart på kroppens avlopp.
Alla vet att ett blåmärke försvinner – men få vet hur!
De röda blodkropparna som kommit ut i vävnaderna från ett trasigt blodkärl måste ”städas bort” och transporteras tillbaka till blodcirkulationen. Detta sker genom lymfsystemet.

Precis som i alla ”avloppssystem” kan det bli stockningar i lymfsystemet – dvs. vätskan med slaggprodukter (lymfan) flyter inte på i den takt som behövs, utan ”skräpet” blir kvar i vävnaderna, där de bildar förtätningar och så småningom fettväv med inväxning av bindväv, det kallas fibroser. Det blir “bullar” som sitter tex på insidan av knäna och celluliter.

I denna förtätade vävnad fastnar ytterligare lymfvätska och slaggprodukter och hela systemet fungerar ännu sämre – en ond cirkel har startat. Smärta och sjukdomar uppstår.

Man kan säga att det är som att lämna kvar disksvampen i diskbaljan när du släpper ut vattnet, det rinner sakta och det blir smuts kvar i diskbaljan.

Hur fungerar lymfmassage?


Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Jag brukar även kalla det “bantningsmassage” för vi masserar bort vätska och fett. Klienten brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen.

/Bebe Gransten www.lymfsalongen.se

Klassisk massage

30 min prova på 350.-

40 min 450.-

60 min 680.-

Rabatt till pensionister, arbetssökande, sjukskrivna, studenter. Dessa betalar 250.-/30 min, 450.-/60 min.

Det jag erbjuder är en djup och avslappnande klassisk massagebehandling med manuell stretch och eventuell triggerpunktsbehandling.

Om det känns nytt och lite skrämmande att ta emot massage kan vi börja med en enkel hand- eller fotmassage. Ansiktsmassage kan också vara en inkörsport. Ditt besök hos mig blir individuellt upplagt efter att jag ställt några frågor och stämt av läget med dig. 

Massage med olja kräver att man är avklädd på de muskelgrupper som ska behandlas och det är du som bestämmer hur exponerad du vill vara. Jag skyler alltid den bara huden som inte behandlas med handdukar och eventuellt filtar. Ofta får jag frågan från både unga och äldre kvinnor om de måste ta av sina BHar. Nej det behövs inte, jag knäpper upp när ni ligger på bänken och knäpper igen när det är klart. En fördel är att inte ta sin allra finaste på sig eftersom oljan kan fläcka ned plagget.

 

Öronakupunktur/Nada

Första besöket 450.- därefter 250.-

NADA-protokollet är en metod för behandling med fem akupunkturpunkter som utvecklats under 70-talet och 80-talet för att behandla olika typer av missbruk. Protokollet används ofta för att hjälpa människor att sluta röka, men även andra typer av beroenden och missbruk kan behandlas framgångsrikt.

 Akupunkturpunkterna som används vid NADA är belägna på ytterdelen av örat.

När de här punkterna stimuleras med nålar samtidigt ger de en bred systemisk effekt, som bidrar till att minska suget och lindra andra abstinensbesvär. Akupunkturen i sig kommer inte att hindra dig från att röka. Du måste vara redo och villig att göra det hårda arbetet. Vad det däremot kan göra är att minska suget och abstinensbesvären och därmed hjälpa dig genom processen. Om du kämpar med några av följande symtom kan det vara dags att prova akupunktur:

 

  • Sug efter nikotin (eller andra droger)
  • Irritabilitet
  • Huvudvärk
  • Ångest eller depression
  • Koncentrationssvårigheter
  • Ökad hunger och sug efter sötsaker
  • Illamående
  • Förstoppning eller diarré
  • Minskad hjärtfrekvens eller lågt blodtryck
  • Trötthet, dåsighet eller sömnlöshet

 

Under mitten av 1970-talet var det en läkare vid namn Michael Smith på Lincoln Hospital i New York som modifierade ett befintligt system av öronakupunktur till en enkel teknik för att behandla många vanliga beroenden som ett alternativ till metadon. De punkter som valdes visade sig vara extremt effektiva vid behandling av missbruk, och fick namnet "NADA-protokollet."

 

NADA är en förkortning av National Acupuncture Detoxification Association, och det är också spanska för "ingenting". NADA grundades 1985 av Dr Smith och en grupp som var intresserade av att använda protokollet med behandling av missbruk.

 

Ursprungligen bestod NADA-protokollet av elektrisk stimulering på en enda punkt (Lung punkten) på patientens ytteröra. Man fann dock att manuell stimulering av nålen på denna punkt gav en mer långvarig effekt. Protokollet utökades så småningom till att inkluderaShen Men, en punkt som är välkänd för att leda till avslappning och även flera andra punkter. Idag består NADA-protokollet av att små akupunkturnålar sätts på fem punkter i ytterörat på patienten. Dessa punkter kallas Shen Men, Sympatikus, Njure, Lever, Lunga.

 

Vanligtvis sätts nålar i båda öronen samtidigt, och de får sitta i mellan 30 till 45 minuter. NADA-protokollet utövas ofta i grupp för att hjälpa till att bygga stöd och att bryta ner känslor av isolering som kan upplevas av patienten. Patienter behandlas i ett lugnt, bekvämt rum, som tillåter dem att slappna av ordentligt. Alla patienter behandlas lika, med samma uppsättning punkter. Detta för att patienterna skall känna att de delar en gemensam upplevelse och det möjliggör även för utövaren att behandla flera patienter samtidigt.

 

Patienter som behandlats med NADA-protokollet beskriver ofta en känsla av välbefinnande efteråt, och det är vanligt att man får mer energi och känner sig lättare och mer avslappnad. Gruppbehandlingen är i sig ett icke-verbalt verktyg som möjliggör för patienten att känna trygghet och stöttning och som kan hjälpa dem framåt i avgiftningsprocessen.

 

Det finns många dokumenterade studier som visar på effektiviteten av NADA-protokollet. De fördelar som rapporterats av patienter och utövare är: förbättrad förmåga att hålla sig till missbruksbehandlingsprogram, en mer positiv inställning till avgiftning och återhämtning, minskat sug, minskad och ångest, bättre sömnkvalitet, och minskat behov av läkemedel.


NADA-protokollet kan vara en viktig komponent i avgiftningsprocessen, men det är inte den enda komponenten. Patienternas attityd och beteende, hur de identifierar sig med sitt missbruk, samt deras uppfattning av utövaren av behandlingen är också viktiga aspekter för en framgångsrik behandling. NADA-protokollet används ofta i kombination med andra behandlingsformer, såsom rådgivning, stödgrupper och självhjälpsprogram, för att på så sätt öka effektiviteten.

                

Boka tid
Bokningssystem från TimeCenter

Välkommen

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)