Behandlingar

Massagemaskinen

Massagemaskinen är en stor cylinder med roterande trärullar som bidrar till att forma din kropp, minska eller ta bort celluliter samt minska fettvävnad på mage, lår och skinkor. Den förnyar även balansen av hormonerna och nervsystemet.

Behandlingen tar 15, 30, 45 eller 60 minuter där kroppen masseras samtidigt som det lymfatiska systemet och cirkulationen i kroppen stimuleras. Detta utföres genom olika övningar som följer lymfans naturliga flöde.
Huden får en uppstramning, elasticiteten förbättras och hudens fuktighet ökar.

En introduktion är obligatorisk att boka, 1 timme för 250.- Där vi går igenom ett kortpass, hälsodeklaration samt regler för maskin och lokal. Efter intro bokar du in tider som vanligt men spenderar din tid själv med maskinen. 

Inför sommaren kan du köpa;

Klippkort 10X 500.- (900.-)
3 månader   1500.- (2000.-)
6 månader   2000.- (3000.-)

Ett pass kostar 100.-

 

Bokningsregler


Du väljer mellan 30-, 60- och 90 minutersbehandlingsr, den sistnämnda är för helkroppsmassage. Priserna nedan är inklusive moms. Det går bra att betala via Swish, kontant eller mot faktura för företag. 

Klassisk massage 350.-/30 min

                           550.-/60 min

                           950.-/90min

Det jag erbjuder är en djup och avslappnande klassisk massagebehandling med manuell stretch och eventuell triggerpunktsbehandling.

Om det känns nytt och lite skrämmande att ta emot massage kan vi börja med en enkel hand- eller fotmassage. Ansiktsmassage kan också vara en inkörsport. Ditt besök hos mig blir individuellt upplagt efter att jag ställt några frågor och stämt av läget med dig. 

Massage med olja kräver att man är avklädd på de muskelgrupper som ska behandlas och det är du som bestämmer hur exponerad du vill vara. Jag skyler alltid den bara huden som inte behandlas med handdukar och eventuellt filtar. Ofta får jag frågan från både unga och äldre kvinnor om de måste ta av sina BHar. Nej det behövs inte, jag knäpper upp när ni ligger på bänken och knäpper igen när det är klart. En fördel är att inte ta sin allra finaste på sig eftersom oljan kan fläcka ned plagget.

Manuell stretch

Innebär att jag töjer dina muskler åt dig och du svarar med muskelmotstånd allt efter mina anvisningar

Triggerpunktsbehandling  

En triggerpunkt är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller en fascia (bindvävshinna) där den inte bara värker på ort och ställe utan även står för strålande smärta, domningar ut i andra regioner. Till exempel kan triggerpunkter vara orsaken till armbågssmärta, kan förväxlas med t.ex tennisarmbåge. Handledssmärta, kan förväxlas med karpaltunnelsyndrom. Andra punkter kan även orsaka huvudvärk. En punkt kan påverka hörseln så att det uppstår samma symptom som tinnitus. Behandling av halsens muskler kan ta bort detta.     

Den vanligaste typen av triggerpunktsbehandling är ischemiskt tryck på punkten, ett tryck direkt över triggerpunkten som svarar med att krampa ihop ännu mera än innan nu uppstår ofta smärta på punkten samt utstrålande smärta från punkten. Smärtan klingar oftast av efter ca 20 sekunder varav trycket på punkten kan ökas försiktigt, efter ca 1 minut är triggerpunkten borta och muskeln är mycket mer avslappnad än innan.        

 

Acunova akupunktur  

Acunova (tidigare Akupunktur 2000) är en effektiv metod vid behandling av smärtor, stelhet och värk. Även i de fall då skolmedicinen gett upp med orden ”det får du lära dig att leva med”. Studier visar att 90-95 % av alla smärtpatienter får god hjälp av Acunova. Metoden är också mycket verksam vid alla typer av luftburna allergier, pollenallergi, pälsdjursallergi mfl.

Acunova är ett mikrosystem där små reflexpunkter i lederna på bland annat händer och fötter kan behandla hela kroppen. Till skillnad från TCM-akupunktur som verkar via meridianer, verkar Acunova via nervsystemet. Genom att sticka nålar i huden kring lederna skickar man elektriska impulser till hjärnan som genast ser till att kroppen börjar producera en mängd olika läkande ämnen. Dessa skickas direkt till det smärtande området och en djupgående läkningsprocess startar, samtidigt som man upplever en omedelbar smärtlindring genom frisättning av endorfiner. Precis som TCM-akupunktur behandlar således Acunova både grundorsaken till problemet och symtomet (=smärtan).

När ska Acunova användas?

Acunova kan användas vid all typ av smärta, fysiska skador, stelhet och värk oavsett diagnos. Det är inte ens nödvändigt att veta vad som orsakat smärtan utan endast var smärtan sitter. Acunova kan användas vid t.ex. idrottsskador, arbetsrelaterade förslitningsskador, artros, kronisk ryggvärk, ryggskott, nackspärr, musarm, tennisarmbåge, frozen shoulder, whiplash, ledvärk, stelhet/inskränkt rörlighet, muskelspänningar, för att påskynda läkning efter benbrott, stukning eller operation.

Hur går en behandling till?

En tunn (0.16 mm), steril nål sticks in i den reflexpunkt som motsvarar den smärtande kroppsdelen. Vid smärtor ovanför naveln används oftast fingerleder eller armbågsleder, vid smärtor nedanför naveln används oftast stortålederna. Om smärtan sitter i nacken, sticks nålen in i yttersta tum- eller pekfingerleden varefter patienten får vrida och böja på nacken för att aktivera processen. Då exakt rätt punkt träffas av nålen, ger smärtan helt eller delvis med sig inom ca 10 sekunder.

Ofta kombinerar jag behandlingen med rehabtejpning på det smärtande området, för att ytterligare öka cirkulationen och påskynda läkningen.

 

Hur många behandlingar krävs?

Liksom vid TCM-akupunktur är det individuellt hur många behandlingar som behövs. Grundregeln är att akuta problem brukar bli bra på ett fåtal behandlingar medan kroniska problem kräver fler behandingar. Under alla omständigheter är dock Acunova en mycket kraftfull behandlingsmetod och även vid mycket svår och långvarig smärta brukar ett gott resultat uppnås. Vid akuta problem som ryggskott/nackspärr brukar det räcka med 1 behandling om man söker hjälp samma dag som problemet uppstått. Vid kroniska problem är det viktigt att inleda med en serie täta behandlingar. Vanligen ges då behandling varje dag under de första 5 dagarna. Om problemet delvis kvarstår efter detta, ges ytterligare behandling 2 gånger per vecka under ett par veckors tid. Därefter behandlar man 1 gång i veckan tills problemet är läkt.

Du behöver inte chansa och boka in flera behandlingar på en gång. Kom och pröva först så ser jag vad jag kan göra för dig. Välkommen.

                

Boka tid
Bokningssystem från TimeCenter

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)