Behandlingar

 

Bokningsregler


Det går bra att betala via Swish, kontant eller mot faktura för företag. Du kan avboka fram till att det är 2 timmar kvar till din bokade tid. 

 

 

Lymfmassage, lymfdränage, MLD. Texten är från www.lymfsalongen.se

Pris, från 950.-/90 minuter

Sätter fart på kroppens avlopp.
Alla vet att ett blåmärke försvinner – men få vet hur!
De röda blodkropparna som kommit ut i vävnaderna från ett trasigt blodkärl måste ”städas bort” och transporteras tillbaka till blodcirkulationen. Detta sker genom lymfsystemet.

Precis som i alla ”avloppssystem” kan det bli stockningar i lymfsystemet – dvs. vätskan med slaggprodukter (lymfan) flyter inte på i den takt som behövs, utan ”skräpet” blir kvar i vävnaderna, där de bildar förtätningar och så småningom fettväv med inväxning av bindväv, det kallas fibroser. Det blir “bullar” som sitter tex på insidan av knäna och celluliter.

I denna förtätade vävnad fastnar ytterligare lymfvätska och slaggprodukter och hela systemet fungerar ännu sämre – en ond cirkel har startat. Smärta och sjukdomar uppstår.

Man kan säga att det är som att lämna kvar disksvampen i diskbaljan när du släpper ut vattnet, det rinner sakta och det blir smuts kvar i diskbaljan.

Hur fungerar lymfmassage?


Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Jag brukar även kalla det “bantningsmassage” för vi masserar bort vätska och fett. Klienten brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen.

/Bebe Gransten www.lymfsalongen.se

Klassisk massage

30 min prova-på 375.-

40 min 475.-

Rabatt till pensionister, arbetssökande, sjukskrivna, studenter. 100.- dras av på alla behandlingar utom RDT, regndroppstekniken. 

Det jag erbjuder är en djup och avslappnande klassisk massagebehandling med manuell stretch och eventuell triggerpunktsbehandling.

Om det känns nytt och lite skrämmande att ta emot massage kan vi börja med en enkel hand- eller fotmassage. Ansiktsmassage kan också vara en inkörsport. Ditt besök hos mig blir individuellt upplagt efter att jag ställt några frågor och stämt av läget med dig. 

Massage med olja kräver att man är avklädd på de muskelgrupper som ska behandlas och det är du som bestämmer hur exponerad du vill vara. Jag skyler alltid den bara huden som inte behandlas med handdukar och eventuellt filtar. Ofta får jag frågan från både unga och äldre kvinnor om de måste ta av sina BHar. Nej det behövs inte, jag knäpper upp när ni ligger på bänken och knäpper igen när det är klart. En fördel är att inte ta sina allra finaste underkläder på sig eftersom oljan kan fläcka ned plaggen.

 

 

                

Boka tid
Bokningssystem från TimeCenter

Välkommen

När du har bokat, läs bekräftelsen, notera adress för lokalen, notera adress för parkeringen (den är mittemot lokalen) och kom i tid. Kompensation ges ej vid försening.